Daktela strategicky vstupuje do Coworkers.ai

Daktela strategicky vstupuje do Coworkers.ai

31/10/2022
Investice

Globální technologická společnost Daktela, která poskytuje vlastní software prokomunikaci firem se zákazníky, řízení zákaznické zkušenosti i vnitrofiremní komunikaci, získává majoritní podíl ve společnosti Coworkers.ai. Ta je na českém trhu leaderem poskytujícím vlastní inteligentní chatboty a voiceboty, mezi její zákazníky patří Komerční banka, Kooperativa, Generali Česká pojišťovna, stavebniny DEK nebo online supermarket Košík.cz. Coworkers.ai vznikli v roce 2019 a v roce 2021 se osamostatnili odloučením od společnosti Artin.

Daktela do Coworkers.ai vstupuje tři roky po vzniku první verze řešení. Brněnský startup soustředil svou energii od počátku především na rozvoj produktu samotného. Ten je unikátní v tom, že nepoužívá žádné velké komerční řešení pro samotnou umělou inteligenci. Coworkers.ai se podařilo vytvořit vlastní technologii pro zpracování přirozeného jazyka (NLP - Natural Language Processing) založenou na umělé inteligenci.

Cena transakce se pohybuje v řádu desítek milionů korun. Daktela získává podíl ve výši 51 %. Zbývající podíly si rozdělí spoluzakladatelé Luboš Urbančok, Tomáš Lysek, PavelČerný a společnost Artin, které zůstává 10% podíl. Stávající management Coworkers.ai se bude nadále starat o další rozvoj a expanzi firmy. Sídlo startupu zůstává v Brně. Pro Daktelu se tím zároveň otevírá příležitost pro vybudování vývojářského hubu v Brně a nábor talentovaných programátorů.

O Daktele

Globální technologická společnost Daktela nabízí zákazníkům vlastní komunikační software a cloudové řešení pro kontaktní centra. Umožňuje firmám pečovat o zákazníky pomocí všech dostupných komunikačních kanálů, jako je hlas, email, SMS, webový chat, Facebook Messenger, Instagram, WhatsApp či Viber. Vše s nativní podporou v jedné webové aplikaci. V současnosti obsluhuje více než 1000 firemních zákazníků všech velikostí pocelém světě. Daktela má pobočky v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Spojeném království, Dubaji, na Filipínách a nově také ve Slovinsku a Rumunsku. Vlastníky Daktely jsou zakladatelé Richard Baar a David Hájek a slovenská investiční skupina Sandberg Capital. V roce 2021 dosáhl obrat společnosti 253 milionů korun. Více  informací na https://www.daktela.com

 

O Coworkers.ai

Společnost Coworkers.ai automatizuje rutinní komunikaci za pomoci konverzační umělé inteligence. V rámci vývojářské společnosti Artin vznikla v roce 2019 první verze řešení Artin Chatbot.

Poté, co se produkt rozšířil o automatizaci hlasového a emailového kanálu, vznikl sjednocující název platformy – Coworkers.ai. Tuto značku nejdříve zakladatelé rozvíjeli v rámci společnosti Artin. Na počátku roku 2022 pak vytvořili samostatnou společnost.

 

Více: Článek CzechCrounch nebo Článek Yahoo! finance

Buďme
v kontaktu
Máte pocit, že by z našeho spojení mohlo vzejít něco zajímavého?
Dejte nám o sobě vědět.